Denkoefening gestart om Brusselse gevangenissen te integreren

Nadat was bekendgemaakt dat vleugel C van de gevangenis van Vorst tegen 31 oktober zal sluiten, is er bij het gevangeniswezen een denkoefening opgestart om de drie Brusselse gevangenissen te integreren. Dat schreef de Brusselse nieuwssite BRUZZ dinsdag en het nieuws wordt bevestigd door het gevangeniswezen. "Het uitgangspunt van de denkoefening is de vraag van de burgemeester van Vorst (Marc-Jean Ghyssels, red.) om een vleugel te sluiten. Vanuit het gevangeniswezen hebben we ons de vraag gesteld hoe we hiermee verder moeten gaan", vertelt Kathleen Van de Vijver, de woordvoerster van het gevangeniswezen.

Jurgen Van Poecke, inrichtingshoofd van de gevangenis van Sint-Gillis, werd aangesteld om de denkoefening te leiden. Ondertussen is er bij het gevangenispersoneel een navraag gedaan welke mensen vrijwillig van werkplek zouden willen veranderen.

De sluiting van vleugel C in Vorst leidt niet alleen tot een daling van het aantal gevangenen van 344 naar 160, maar heeft ook gevolgen voor het personeel. De impact van de sluiting wordt nu verder onderzocht.

"De denkoefening is nog maar net gestart en dus is er nog niets concreet. Tegen eind september hopen we een uitkomst te hebben", aldus Van de Vijver.

bron: Belga