Denis Odoi verlaat Lokeren voor Engelse tweedeklasser Fulham

Denis Odoi verlaat Lokeren voor Engelse tweedeklasser Fulham

Sporting Lokeren en Fulham, dat volgend seizoen in de Championship uitkomt, hebben een definitief akkoord bereikt over de transfer van Denis Odoi. De 28-jarige linksachter laat de Belgische competitie achter zich en tekende voor drie jaar (en een optie voor een extra jaar) bij de Engelse tweedeklasser. Dat bevestigden beide clubs op hun websites. "Ik had enkele andere opties, maar voel me enorm aangetrokken tot het Engelse voetbal. Dat was de voornaamste reden om deze uitdaging aan te gaan. Fulham is een grote club met veel traditie", zegt Odoi in een eerste reactie op de website van zijn nieuwe club. De eenvoudige Rode Duivel informeerde zich bij Mousa Dembélé, die van 2010 tot 2012 voor Fulham speelde. "Dembélé had alleen goede dingen te vertellen over deze club. Volgens hem is het een goed georganiseerde traditieclub waarin iedereen elkaar kent. Dat trok me enorm aan."

Odoi begon zijn profcarrière in 2006 bij Oud-Heverlee Leuven. Na drie jaar bij de Leuvenaars tekende de vleugelverdediger bij STVV. Anderlecht nam Odoi in 2011 over van Sint-Truiden, maar bij paars-wit kon de verdediger zich nooit opwerken tot een vaste waarde. Het leverde hem wel twee landstitels op. In 2013 vertrok Odoi naar Sporting Lokeren. Met een Belgische beker op zak neemt hij na drie succesvolle seizoenen bij de Waaslanders afscheid van de Belgische competitie. "Wij danken Denis voor zijn onverdroten inzet en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe werkgever", klinkt het.

Sporting Lokeren bevestigde eveneens de transfer van Cyriel Dessers naar NAC Breda. De 21-jarige centrumspits trekt voor drie jaar naar de Nederlandse tweedeklasser.

bron: Belga