Deel Corvette museum verdwijnt in zinkgat

Deel Corvette museum verdwijnt in zinkgat

In de nacht van dinsdag op woensdag ging het alarm af in het National Corvette Museum in Bowling Green. Dat had niets te maken met dieven maar toch verdwenen er acht Corvettes. Dat komt doordat er plots een zinkgat ontstond in het museum. Het zinkgat is ongeveer twaalf meter breed en negen meter diep.

Bowling Green ligt aan de rand van een karstgebied. Karst is alles wat te maken heeft met het oplossen van kalksteen in water. Dat is ook de waarschijnlijk verklaring van dit zinkgat.

Het museum heeft twee keer geluk met het zinkgat. Ten eerste dat het midden in de nacht gebeurde, daardoor is er niemand gewond geraakt door het ongeval, enkel de acht Corvettes die in het gat vielen, zijn beschadigd. Maar het museum krijgt langs alle kanten al hulp aangeboden om de wagens te herstellen. En ten tweede omdat het zinkgat in het midden van het museum verscheen, waardoor het gebouw geen structurele schade heeft opgelopen.

Er is nog geen raming gemaakt van de financiële schade, maar twee wagens die in het gat vielen zijn ruim een miljoen dollar waard.

Bekijk het hieronder op video.

http://www.youtube.com/watch?v=IukDWhf7U9I