De 'zesvraagse' van Agristo: hr-verantwoordelijke Veerle Lefebvre vertelt hoe je de sollicitatiestrijd bij Agristo wint

De 'zesvraagse' van Agristo: hr-verantwoordelijke Veerle Lefebvre vertelt hoe je de sollicitatiestrijd bij Agristo wint

Agristo is een grote aardappelproducent die frieten en patatjes doorverkoopt aan andere merken. 400 werknemers produceren er meer dan 350.000 ton per jaar. En het bedrijf blijft groeien. Daarom is hr-verantwoordelijke Veerle Lefebvre voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers voor de site in Nazareth.

1. Wie zoekt Agristo?

Veerle Lefebvre: “Je vindt bij ons heel wat technische vacatures, zoals onderhoudstechniekers en inpakoperatoren. Maar we zoeken ook geregeld kwaliteitsmedewerkers en ploegchefs.”

2. Waarom werken mensen graag bij Agristo?

“Volgens mij zit het hem in een zeldzame combinatie. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd exporteert en al bijna 30 jaar bestaat. Maar toch zijn we in volle ontwikkeling. Dat creëert een losse, familiale sfeer én veel dynamiek.”

3. Wat maakt van een sollicitant de gedroomde medewerker?

“Ik wil in iedere kandidaat onze bedrijfswaarden weerspiegeld zien. Op menselijk vlak zijn dat in de eerste plaats eenvoud, inzet en respect. Wil je er écht voor gaan, zonder omwegen, zonder verborgen agenda? Dan zit je bij Agristo op de juiste plaats.”

4. Hoe zien de eerste dagen van een nieuwe werknemer eruit?

“Eigenlijk begint het onthaal al tijdens de sollicitatieprocedure. Je krijgt veel uitleg en maakt kennis met je werkomgeving. Zo beschik je over alle informatie om duurzaam voor Agristo te kiezen, en vermijden we verrassingen achteraf.”

“Daarnaast kun je vanaf dag één terecht bij je peter of meter. Hij of zij maakt je wegwijs, beantwoordt al je vragen en introduceert je bij de collega's. Vaak is je peter/meter een andere persoon dan degene die je opleidt. Zo combineren we het beste van twee werelden: technische training en een hartelijk onthaal.”

5. Waar vind je jullie vacatures?

“Je ontdekt de vacatures van Agristo onder andere op onze website, op de site van de VDAB, en op agristo.opzoeknaartalent.be. Daarnaast staan we geregeld op regionale jobbeurzen.”

6. Waarmee scoort een sollicitant altijd?

“Mijn gouden tip? Besteed extra aandacht aan je persoonlijke hygiëne. Dat is altijd belangrijk, maar geldt natuurlijk nog meer in de voedingssector. Overtuig je me vervolgens van je oprechte motivatie en heb je een stabiel werkverleden? Dan sta je al heel ver.”