De NSA hackt je iPhone zonder dat je het weet

De NSA hackt je iPhone zonder dat je het weet

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA wordt al een tijdje verdacht van activiteiten rond spionage. De Duitse krant Der Spiegel maakt nu bekend dat de NSA al sinds 2008 in staat is om iPhones af te luisteren zonder dat de gebruiker het weet.

Dankzij de malware met de naam DROPOUTJEEP is de NSA in staat om smsjes, contacten, voicemails en geolocaties te achterhalen. De software kan ook de microfoon en camera van de iPhone activeren zonder dat je het zelf door hebt. De malware wordt van op afstand geïnstalleerd op willekeurige iPhones. Het is dan ook niet duidelijk welke iPhones precies gehackt worden.

Maar DROPOUTJEEP is lang niet de enige software die stiekem op je telefoon geïnstalleerd wordt door de NSA. Zo heb je ook nog TOTEGHOSTLY, een software die de NSA volledige toegang geeft tot een Windows-phone, en een software die verschillende data van je sim-kaart kan halen genaamd GOPHERSET.

Apple reageert hier verontwaardigt op en beweert dat ze van niks wisten. Nog meer informatie rond de afluistertechnieken van de NSA is te vinden in een document van 50 pagina's lang dat de Duitse krant kon bemachtigen.