De nieuwe iOS8 is meteen ook je mobiele huisarts

De nieuwe iOS8 is meteen ook je mobiele huisarts

Apple zal hoogstwaarschijnlijk de iOS8 software onthullen in juni. Dankzij de iOS7 software die de iPhone gebruikers onlangs konden installeren, kregen alle Apple toestellen een compleet nieuw design. Het is nog niet zeker of iOS8 even baanbrekend zal zijn als iOS7, maar er zijn al verschillende vernieuwingen openbaar gemaakt.

1)      Healthbook

Met iOS8 zou het mogelijk om je gezondheid in de gaten te houden. Een soort fitness-app zou je stappen kunnen tellen, calorieën meten, hartslag berekenen en bloedsuiker meten. De app zou je slaap ook kunnen analyseren en je vertellen hoeveel water je moet drinken afhankelijk van welke inspanning je levert. Een foto van de Healthbook hieronder:

 

 

 

 

 

 

 

2)      Verbeterde versie van Apple Maps

De release van Apple Maps op iOS6 in 2012 liep niet van een leien dakje. CEO Tim Cook bood zelfs zijn verontschuldigingen aan bij de gebruikers in een open brief op de website. In iOS8 zouden de locaties accurater zijn en zou Apple zich meer focussen op openbaar vervoer. Zo zou de wegbeschrijving naar bussen, trams en metrolijnen een extraatje zijn op de nieuwe iOS versie.

3)      iTunes Radio App

De iTunes Radio krijgt een aparte app in iOS, momenteel is de radio nog te vinden in iTunes maar die zou dus een eigen app krijgen. Apple doet dit vooral om Spotify, Pandora en Beats Music de loef af te steken.

4)      Apps voor tekstdocumenten: Preview & Text Edit

Je kan je documenten wel synchroniseren via iCould maar nu zou je ze ook kunnen bekijken op je iPhone en iPad. Met Text Edit zou het mogelijk zijn om teksten te bekijken, vergelijkbaar met Notepad voor Windows. Dankzij Preview kan je PDF's bekijken.

5)      Game Center verdwijnt

Het Game Center in iOS8 zou geïntegreerd worden in iOS Games.

6)      Siri wordt nog behulpzamer

Apple wil van Siri een personal assistant maken door ze te laten samenwerken met andere apps. Siri is nu compatibel met Open Table en Wolfram Alpha maar Apple zou deze samenwerking maar al te graag uitbreiden. Zo zou Siri bijvoorbeeld zelf een fitness-app kunnen openen wanneer je begint te joggen.

7)     Beter gestructureerde meldingen

De meldingen in iOS zijn nog te ongestructureerd, vindt Apple. Dat willen ze bij iOS8 verbeteren. Alle meldingen van de voorbije dagen zouden worden samengevoegd in één kolom.

8)      Voice-over-LTE-support

Kort uitgelegd: bellen via het internet, via 4G. 4G werkt via het LTE netwerk, dat staat voor Long Term Evolution. Nu gaat je telefoongesprek nog automatisch via het 3G netwerk, zelfs al heb je 4G, maar dat zouden ze bij iOS8 een mouw aan kunnen passen.

9)      Uitzonderlijke app updates

Zo zou het bij het iMessage mogelijk zijn om in te stellen dat oude gesprekken automatisch gewist worden. Verder is Apple ook nog aan het experimenteren met Carplay, zo zou een kabel overbodig worden om je iPhone te connecteren in je auto. Apple wil het ook mogelijk maken om apps te laten communiceren met elkaar via ‘inter-app communication'. Even een voorbeeld: het zou  gemakkelijker worden om een foto te bewerken en te delen via Facebook. Nu moet je de foto nog in een andere app openen voor je die kan delen.