De beste pizza margherita komt uit .... Australië

De beste pizza margherita komt uit .... Australië

Vorige vrijdag was het Wereldkampioenschap pizza margherita bakken in het Italiaanse Parma. Normaal zou je denken dat een Italiaan in eigen land met de hoofdprijs zou gaan lopen maar verrassend genoeg won een Australiër het kampioenschap.

Johnny Di Francesco, de eigenaar van het restaurant 400 Gradi in Melbourne, schoot vrijdag de hoofdvogel op het Campionato Mondiale della Pizza. Voor die competitie moesten de 600 deelnemers uit 35 verschillende landen een pizza margherita maken met een maximum diameter van 35 centimeter. Olijfolie, look, zout, kaas en tomaten waren de enige ingrediënten die op het deeg mochten en de pizza moest gebakken worden in een oven die met hout verwarmd wordt.

Di Francesco zegt dat zijn geheim voor een goede pizza ligt in de ingrediënten. Hij gebruikt mozzarella van buffelmelk van hoge kwaliteit, verse basilicum en importeert zijn bloem speciaal uit Italië. Volgens Di Francesco onderschatten veel mensen de pizza margherita ook. "Velen denken dat de pizza margherita makkelijk is om te maken maar het is juist de moeilijkste. Omdat er zo weinig opligt, proef je het deeg veel beter. Bij andere pizza's kan je de kwaliteit van het deeg verbergen door wat je er oplegt."

Het is niet de eerste keer dat Di Francesco meedoet aan een internationale pizzawedstrijd. Eerder vertegenwoordigde hij Australië op de Pizza Olympics in Las Vegas.