De 8 best verkopende Disney-films van het moment

Geloof het of niet, maar mensen kopen nog steeds video-cassettes. De populariteit gaat al jaren achteruit, maar er is nog een harde kern van overtuigde fans, bestaande uit conservatieven en verzamelaars. De markt is blijkbaar groot genoeg dat Amazon een groot aanbod van de films kan aanbieden.

Als je de lijst van bestverkopende films bekijkt kan je niet anders dan nostalgisch worden. De meeste films stammen uit de hoogdagen van de videocassettes, dus de jaren 70, 80 en 90. Dan kom je wel eens klassiekers tegen die tegenwoordig weer populair zijn.

1. Star Wars Trilogie VHS Box Set (1977)

Star Wars wint. Mensen kopen nog steeds de collectie uit 1995. Het is onduidelijk of de nieuwe Star Wars: The Force Awakens ook op VHS uitgebracht zal worden, maar maakt dat uit? Het ziet er hoe dan ook indrukwekkend uit.

91Nv2YPKKpL._SL1500_

2. Sun Valley Serenade (1941)

De beschrijving maakt niet echt duidelijk waarom deze film op de tweede plaats komt: "Sun Valley Serenade is een film uit 1941 met Sonja Henie, John Payne, Lynn Bari en Milton Berle. Ook komt het Glenn Miller Orchestra als dans in de film voor ..." Hier moet je al heel ver voor terug gaan. Waarschijnlijk is dit eerder een keuze van een van de conservatieve fans.

51C541QHB2L

3. Robin Hood (1973)

Elke Disney-fan zal je vertellen dat de jaren 70 niet de beste jaren van Disney waren. Nochtans werd Robin Hood toch maar genomineerd voor een Oscar voor beste muziek én een Grammy.

51JK2WPPE5L

4. Beauty and the Beast (1991)

Elke echte Disney-fan zal je zeggen dat 'Beauty and the Beast' de beste Disney-film is die ooit gemaakt werd. Het gaat over een prinses uit de arbeidersklasse, een lelijke prins, een pratende vaat en Gaston. Ook zal het feit dat er een remake van de film op komst is er waarschijnlijk mee te maken hebben.

BeautyandtheBeast1992VHSCover

5. Godzilla 1985 (1984)

Je kent hem waarschijnlijk als 'The Return of Godzilla', of gewoon 'Godzilla 1985'. Hoe dan ook is het waarschijnlijk een van de betere Godzilla-films.

51RWVHB5ERL

6. Rachel and the Stranger (1948)

Nog een film van je grootouders. Deze film gaat over een wereld waarin zowel blanken als zwarten slaven zijn. Een erg progressieve visie drie jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

pqqsjjjsabxy

7. Aladdin (1992) 

Een nipte tweede plaats voor beste Disney-film ooit. Bovendien zou Robin Williams als Geest de geschiedenisboeken moeten in gaan als beste Disney-personage ooit.

61F14ZAHR6L

8. The Lion King (1994)

De helft van de top acht zijn dus Disney-films. Het zal er wel mee te maken hebben dat videocassettes toch net dat magische kantje hebben. Ook is 'The Lion King' natuurlijk een tijdloze klassieker die tegenwoordig ook nog een tweede leven heeft als musical.

The_lion_king_masterpiece_vhs