De 5 mooiste Europese bestemmingen volgens Lonely Planet

De 5 mooiste Europese bestemmingen volgens Lonely Planet

1. Emilia-Romagna, Italië

Emilia-Romagna, de streek van de wereldberoemde fresco's in Ravenna. De streek waar ooit de legendarische Etrusken woonden. Vergeet zeker niet om ter plaatse de pasta al ragù, de Parmaham en de Parmezaanse kaas te proeven. Kan je hier ook eten, maar geloof ons, dat is niet hetzelfde.

2. Cantabrië, Spanje

Waarschijnlijk heb je nog maar zelden gehoord van deze regio in het noorden van Spanje. De streek kende een rijke geschiedenis en wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerde vegetatie. Vochtig grasland, bergen en prairies wisselen elkaar af. Dankzij de ligging is vooral de plaatselijke vis een grote aanrader als je iets traditioneel wil proeven.

3. Friesland, Nederland

Een bestemming dichtbij huis. Hoewel Friesland absoluut prachtig is, is het bij ons (ten onrechte) niet zo bemind. Toch lonen zowel de steden als de Friese natuur de moeite om eens te bezoeken. De traditie neemt in deze regio nog een belangrijke plaats in, denk maar aan de Friese taal.

4. Kosovo

Kosovo kende een zeer bewogen geschiedenis en veel mensen hebben daarom weleens negatieve gevoelens bij het land. Geheel onterecht vandaag de dag. Zowel in de zomer als tijdens de winter kan je er profiteren van de ongerepte natuur, al wandelend of al skiënd. Liefhebbers van eclectische architectuur en geschiedenis komen in de hoofdstad Pristina zeker aan hun trekken.

5. Provence, Frankrijk

De Provence is een echte klassieker. De eindeloze lavendelvelden, de knalblauwe lucht, de verzengende hitte... Wellicht een van de meest toegankelijke bestemmingen in het lijstje, maar eentje die je zeker gezien moet hebben.