De 10 meest kleurrijke plaatsen op aarde

De 10 meest kleurrijke plaatsen op aarde

Felle kleuren kunnen je van je sokken blazen. Dat wordt bewezen door de volgende tien foto's van de meest kleurrijke plekken op deze wereld.

1. Frankrijk

Lavendelvelden in Frankrijk tijdens de zomer. Ze toveren het landschap om tot een paars paradijs.

2. Italië

Procida in Italië is een gemeente in de provincie Napels. Alle huisjes hebben hier verschillende kleuren. De helderblauwe kleur van de Middellandse zee bevordert de magische sfeer. Je waant je al snel in de snoepfabriek van Willy Wonka.

3. Colombia

De Caño Cristales River in Colombia wordt ook wel eens de 'rivier van de vijf kleuren' of 'de rivier die is weggelopen uit het paradijs' genoemd. De rivier krijgt gedurende enkele maanden in het jaar deze kleuren dankzij een unieke waterplant die alleen op deze plaats groeit.

4. Senegal

Het Roze Meer in Senegal is een zoutmeer. De roze kleur komt er door de aanwezigheid van roze plankton en enkele mensvriendelijke bacteriën die in de rivier leven.

5. Nederland

Tulpvelden in Nederland. De tulp, de favoriete bloem van de Nederlander, maakt van het verschillende delen van het land een kleurrijke boel.

6. Australië

Great Barrier Reef in Australië. Honderden soorten koraal, zeewier en vissen transformeren deze onderzeese wereld tot een kleurenbom.

7. China

Wanneer de gele canola-bloem begint te bloeien in het oosten van China, dan ziet Luoping er zo uit.

8. India

Het Nationaal Park Valley of Flowers in Noord-India toont wat bergbloemen teweeg kunnen brengen.

9. Japan

De velden aan de voet van de Fuji berg in Japan kleuren in de lente helemaal roze.

10. Tanzania

Het Natronmeer is een zoutmeer in Tanzania. In droge perioden stijgt het zoutgehalte van het meer tot een zeer hoog niveau. Bepaalde micro-organismen gedijen goed in deze omgeving. Zij brengen deze rode kleur tot stand.