Davis Cup - David Goffin: "Ik hoop dat dit niet onze laatste finale was"

Davis Cup - David Goffin: "Ik hoop dat dit niet onze laatste finale was"

Ondanks twee overwinningen, vrijdag tegen Lucas Pouille (ATP 18) en zondag tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), droop David Goffin zondag teleurgesteld af. Het Belgisch team verloor immers alsnog met 3-2 van Frankrijk. "De ontgoocheling is heel groot", stak Goffin van wal. "Ondanks mijn twee overwinningen, wint het team niet. Het was een zwaar weekend en een lang seizoen. We zijn nu allemaal even kapot, maar we mogen de mooie momenten niet vergeten. We hebben uitstekend gepresteerd. Ik kijk nu al vooruit naar volgend jaar. We spelen de eerste ronde in eigen huis, alvast een goed voorteken."

David Goffin kende ook individueel een memorabel najaar. Na eindzeges in Shenzen en Tokio speelde hij vorige week de finale van de ATP World Tour Finals, waar hij onderweg zowel Rafael Nadal (ATP 1) als Roger Federer (ATP 2) versloeg. De Luikenaar toonde volledig hersteld te zijn van de vervelende enkelblessure die hem op Roland Garros tot een opgave dwong en van Wimbledon weg hield.

Zijn zege tegen Tsonga was zijn zeventiende zege (zijn negende op rij) in zijn achttien laatste Davis Cup-partijen. Goffin verloor daartussen enkel in de finale twee jaar geleden, tegen Andy Murray. In totaal kan hij een rapport van 18 zeges in 21 partijen voorleggen.

Goffin bewierookte ook nog even de invloed van kapitein Johan Van Herck. "Toen Johan het team overnam, heeft hij duidelijke regels opgesteld. Hij heeft een collectief gevoel gesmeed, niet alleen onder spelers maar ook met de staf en zelfs onze vrouwen erbij. We voelen ons één familie. We zijn de laatste jaren sterk gegroeid. Ik hoop dat deze finale niet onze laatste was."

bron: Belga