David Goffin strandt in kwartfinales Roland Garros

David Goffin strandt in kwartfinales Roland Garros

David Goffin (ATP 13) is er donderdag op Roland Garros niet in geslaagd zich voor de eerste keer in zijn carrière te plaatsen voor de halve finales van een grandslamtoernooi. De 25-jarige Luikenaar verloor in de kwartfinales in vier sets van de drie jaar jongere Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 15): 4-6, 7-6 (9/7), 6-4 en 6-1. Op het Court Suzanne-Lenglen was het de achtste onderlinge confrontatie tussen trainingspartners Goffin en Thiem, eveneens een debutant bij de laatste acht op een grandslamtoernooi. Het staat nu 5-3 in het voordeel van Goffin.

Bij de laatste vier botst Thiem op 's werelds nummer één Novak Djokovic, die Tomas Berdych (ATP 8) met 6-3, 7-5 en 6-3 uitschakelde. In de andere halve finale staat titelverdediger Stan Wawrinka (ATP 4) tegenover Andy Murray (ATP 2).

In een nerveus wedstrijdbegin vielen meteen drie breakpunten, waarvan twee voor Thiem. De weinige toeschouwers zagen Goffin bij 2-4 vier spelletjes op rij winnen, om zo de eerste set met 4-6 in zijn voordeel af te sluiten. Bij 3-5 mocht de Luikenaar in de tweede set serveren voor de wedstrijd, maar de Oostenrijker knokte zich terug in de wedstrijd. In de tiebreak kreeg Goffin een setpunt, maar het was uiteindelijk Thiem die het laken naar zich toe trok. Na een evenwichtige derde set, met 6-4 gewonnen door Thiem, ging het licht uit in de derde set bij de Luikenaar (6-1).

Voor de start van dit toernooi was een stek in de achtste finales het beste resultaat van Goffin op de grandslamtoernooien, het lukte hem op Roland Garros (2012), de Australian Open (2016) en Wimbledon (2015). Vorig jaar geraakte hij in Parijs niet verder dan de derde ronde.

bron: Belga