David Goffin behoudt elfde plaats op ATP-ranking

David Goffin behoudt elfde plaats op ATP-ranking

Ondanks zijn forfait voor het ATP-toernooi van Rosmalen behoudt David Goffin zijn elfde plaats op de wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar besliste na Roland Garros, waar hij de kwartfinales haalde, te passen voor het gras in Rosmalen. Omdat Goffin er vorig jaar de finale bereikte, verliest hij 105 punten en ziet hij de Fransman Jo-Wilfried Tsonga naderen tot op 10 punten. De kloof met de nummer 10, de Fransman Richard Gasquet, groeide dan weer van 65 tot 170 punten. Deze week is Goffin aan de slag op het toernooi in het Duitse Halle.

Steve Darcis won in Lyon voor de zevende keer in zijn carrière een Challengertoernooi. Op de ranking wipt 'Shark' van plaats 145 naar 123. Arthur De Greef blijft 187e, Ruben Bemelmans is 193e (-2). De andere Belgen staan niet in de top 200.

Helemaal bovenaan de ATP-ranking blijft alles bij het oude. De Serviër Novak Djokovic leidt met een voorsprong van ruim 8.000 punten voor de Schot Andy Murray. De Zwitser Roger Federer is derde voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Stan Wawrinka.

Door de regen konden de finales van de ATP-toernooien in Rosmalen en Stuttgart zondag niet worden afgewerkt. Maandag wordt er verder gespeeld in Nederland en Duitsland.

bron: Belga