Datingsite wil Trump-haters en Canadezen matchen

Datingsite wil Trump-haters en Canadezen matchen

Volgens Maple Match is een Canadese partner de beste manier om de Verenigde Staten te ontvluchten moest Donald Trump daadwerkelijk president worden. Daarom wil de site Trump-haters in contacten brengen met singles uit het noorden. Als er iets mooi bloeit, heeft de Amerikaanse wederhelft meteen een reden te meer om naar Canada te trekken als de verkiezingen niet naar wens uitdraaien.

Het idee komt van Joe Goldman, een progressieve Texaan. Met de site combineert hij twee passies: zijn noorderburen en verschillende mensen samenbrengen. Hoewel zijn idee eerst aanvoelt als een grap, lijkt het toch aan te slaan. Meer dan 5.000 singles schreven zich al in en de dienst is nog niet eens gelanceerd.

"Amerikanen gebruiken dit als een serieuze kans om Canadezen te ontmoeten. Mensen sturen me hele blokken tekst met uitleg en foto's van zichzelf. Sommigen smeken zelfs dat ik de dienst online zet. We bouwen niet gewoon een anti-Trump-app, we werken hier aan iets dat mensen grensoverschrijdend samenbrengt en dat heeft de mogelijkheid om te groeien", getuigt Goldman aan The Guardian.

Zelfs als Trump niet verkozen raakt, schat Goldman dat zijn idee zal blijven bestaan. "De site toont aan dat heel wat mensen gefrustreerd zijn met de huidige datingmogelijkheden. Heel wat Amerikanen willen Canadezen ontmoeten, ze zoeken voor iets nieuw en beter", besluit Goldman.