Dark Souls II is de game van het jaar

Dark Souls II is de game van het jaar

Dark Souls II, de aartsmoeilijke RPG, werd verkozen tot spel van het jaar 2014 op de Golden Joystick awards. Hideo Kojima, de maker van Metal Gear Solid, kreeg een oeuvreprijs. Andere winnaars waren DayZ, Hearthstone: Heroes of Warcraft en Assassins Creed IV: Black Flag.

In navolging van Demon's Souls en Dark Souls, is Dark Souls II de derde game van de RPG serie (Role Playing Game) van Namco Games. Het spel kwam uit in maart en werd door veel gamers beschreven als "bijna perfect". De reeks staat vooral bekend om zijn donkere sfeer en zijn aartsmoeilijke en uitdagende gameplay. De videogame frustreert de speler bewust en daagt hem uit om steeds nieuwe tactieken te verzinnen om vijanden te verslaan.

Opvallend is dat het duurste spel aller tijden, Destiny, geen enkele prijs wist weg te kapen. Het werd niet eens genomineerd voor één van de vier belangrijkste awards.

Hideo Kojima werd geëerd met een Lifetime Achievement Award voor zijn reeks Metal Gear Solid. Kojima wordt door velen gezien als een van de meest invloedrijke figuren binnen de wereld van het gamen. Hij produceerde ook series als Zone of Enders, Boktai en Castlevania: Lords of Shadows.

De trofee voor het beste online en mobile game ging naar Hearthstone: Heroes of Warcraft van Blizzard. Het kaartspel gebaseerd op World of Warcraft bereikte dit jaar een spelersaantal van 20 miljoen en is een ontzettend leuk spel om tussendoor even te spelen tegen vrienden.

Assassins Creed IV: Black Flag won de trofee voor best visuele ontwerp en de beste audio. Ubisoft Montreal, de studio achter de Assassins Creed-serie viel vorig jaar ook al in de prijzen. Binnenkort brengt Ubisoft trouwens de nieuwe Assassins Creed uit genaamd Unity, dat zich zal afspelen tijdens de Franse Revolutie. We zijn benieuwd of Ubisoft zijn hoge niveau weet vast te houden en weer kwaliteit kan brengen.

The Witcher II: Wild Hunt won de Most Wanted trofee. Dat spel zal ergens in februari komend jaar uitkomen en miljoenen gamers kijken reikhalzend uit naar de releasedatum. The Witcher is net als Dark Souls II een uitdagende RPG met een fantastisch verhalend element en koppelt visuele pracht en praal aan een schitterende soundtrack om een omgeving tot leven te laten komen die je niet voor mogelijk kan houden.

PewDiePie won de Gaming Personality of the Year Award voor zijn YouTube-kanaal waar hij ondertussen meer dan 30 miljoen mensen mocht toevoegen aan zijn 'bro army'.