Darcis loodst België naar kwartfinales Davis Cup

Darcis loodst België naar kwartfinales Davis Cup

Na zijn sterke prestaties op de Australian Open stelde Goffin zich niet beschikbaar voor het duel met de Duitsers, dat in Frankfurt op hardcourt gespeeld werd. België begon zo als underdog aan de confrontatie, al was dat buiten Darcis  gerekend. Al in zijn eerste enkelspel deed de Luikenaar zijn bijnaam ‘Mister Davis Cup' alle eer aan.

In vijf sets versloeg hij vrijdag Philipp Kohlschreiber (ATP 29), waarna debutant Arthur De Greef (ATP 143) verloor van Alexander Zverev (ATP 22). In het dubbelspel brachten Ruben Bemelmans en Joris De Loore ons land opnieuw op voorsprong, waardoor Darcis op de slotdag de klus kon klaren.

Hij moest dan wel opnieuw stunten tegen een hoger gerangschikte speler en zo geschiedde. De Belgische nummer twee versloeg Zverev in vier sets, waarvan vooral de laatste erg felbevochten was. Pas bij de vierde matchbal kon hij de klus afmaken: 2-6, 6-4, 6-4 en 7-6.

In het laatste, overbodige, enkelspel zette Ruben Bemelmans (ATP 141) de kers op de taart tegen Mischa Zverev (ATP 35): 7-5 en 6-1. België plaatst zich zo voor de kwartfinales van de Wereldgroep. Daarin wacht begin april de winnaar van het duel tussen titelverdediger Argentinië of Italië.