Dankzij dit woord kan je snel een ruzie oplossen

De Britse relatietherapeut Hal Runkel is ervan overtuigd dat je een ruzie in een mum van tijd kan beëindigen met één simpel woord. Niet het woord "sorry", maar wel "au" kan wonderen verrichten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Of het nu komt door een enorme afwasberg in de keuken of door de sokken van je liefste die overal in huis rondslingeren, ieder koppel maakt wel eens ruzie. Maar volgens de Britse relatiecoach Hal Runkel bestaat er een simpele truc om snel een einde te maken aan een discussie.

Wie wil stoppen met kibbelen, gebruikt best het woord "au". Dan geef je aan dat je gekwetst bent en dat je teerbeminde je pijn doet. Je gesprekspartner zal beseffen dat ie in een aanvalsmodus zit en zal kalmeren.

Zeg nooit "nooit"

Nog volgens de expert moet je het woord "nooit" vermijden als de pest. Als je stellig beweert dat je iets nooit doet, zal je partner vast en zeker de neiging voelen om je te verbeteren. Hang ook niet het slachtoffer uit, want daarmee bouw je geen sterke relatie mee op, waarschuwt Runkel. Tot slot raadt hij ook aan om eerlijk te zijn, maar pas op dat je niet te brutaal bent. Dan kwets je je wederhelft alleen maar.