Dalilla Hermans heeft genoeg van de VRT: "Ik hoef dat soort shit niet te pikken"

Dalilla Hermans heeft genoeg van de VRT: "Ik hoef dat soort shit niet te pikken"

Hermans schoof regelmatig mee aan tafel in programma's als 'De afspraak' en 'Van Gils en gasten', maar dat behoort wellicht tot de verleden tijd. Ze postte namelijk een videoboodschap op Instagram waarin ze zwaar uithaalde naar de openbare omroep. Ze wil naar eigen zeggen nooit meer in een programma van de openbare omroep te horen of te zien zijn, behalve dan op Ketnet.

Lijstje van oneinidig zwaar disrespect

"Die redacties fucked me up", zei ze in het ondertussen verwijderde filmpje. "Ik kan je zo een lijstje geven van oneindig zwaar disrespect. Ik heb zoveel mensen en ideeën aangereikt, maar nooit heb ik daar een bedankje voor gekregen. Het is belachelijk. Ik heb echt het gevoel dat ze me ridiculous vinden. Ik ga hier niet vloeken, maar de VRT screwed me up. Ik ben nu 33 jaar en heb drie kinderen. Ik hoef dat soort shit niet meer te pikken."

Hermans laat niet weten of er een specifiek incident geweest is dat tot haar beslissing geleid heeft: "De mensen over wie het gaat, weten zelf wel waarom. Dat is vaag, ik weet het. Maar ik mag dat."

Follow-up Facebook

Op Facebook plaatste Hermans deze ochtend een lange post waarin ze dieper ingaat op de hele kwestie. Ze stelt daarin "veel respect te hebben voor alle medewerkers van de openbare omroep" en niet op te roepen tot een boycot. Ze belooft in haar wekelijkse column in De Standaard op woensdag meer in detail uit leggen waarom ze tot haar beslissing is gekomen.

Reactie VRT

Bij de openbare omroep vallen ze compleet uit de lucht. "We hebben intern gepolst bij de programmamakers die met mevrouw Hermans hebben samengewerkt. Ze vallen allemaal uit de lucht", laat de VRT weten in de Mediahuis-kranten.

Afgelopen zondag postte Hermans opnieuw een boodschap op Instagram: "Bedankt iedereen voor de reacties en berichtjes. Het ergste is dat negen op de tien reacties waren 'begrijp ik helemaal' en 'heb ik ook meegemaakt'."

Hermans benadrukt ook "dat er wel echt heel veel mensen met het hart op de juiste plaats voor de openbare omroep werken".