Dagen Zonder Vlees: Sprong in het diepe met croques

Dagen Zonder Vlees: Sprong in het diepe met croques

o'n 88.000 enthousiastelingen hebben zich ingeschreven voor de vijfde editie van Dagen Zonder Vlees, de klimaatbewuste vastencampagne. Ook bij Metro gaan we de komende weken veggie. Elke week slooft een van de journalisten zich uit om de rest van de redactie warm te maken voor de vegetarische keuken. 

Week 3: Delphine en Annemie maken vegetarische croques

“Wij doen mee” is sneller gezegd dan gedaan. Misschien wel te snel gezegd, want wij zijn allebei vleeseters in hart en nieren. Maar Dagen Zonder Vlees wil dat wij een vegetarisch maal voor de hele redactie bereiden, en zo geschiedde.

Aangezien we de positie van stagiaire bekleden, willen we niet afgaan voor de ogen van onze collega's en spelen we op safe. We kiezen voor ‘Croque Delphine' en ‘Croque Annemie', twee vegetarische croques die we op eigen gevoel hebben samengesteld. Croque Delphine heeft Italiaanse roots. We kiezen voor verse basilicum, tomaat en mozarella gecombineerd met pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden. Ter afwerking gebruiken we rucola en groene pesto. Bij Croque Annemie laten we ons leiden door onze liefde voor zoet. Al snel waren we het eens geraakt: bruin brood met brie, honing, peer, walnoot en als extraatje nog wat perensiroop. Door deze atypische combinaties verloren we zelfs de reputatie van keukenkluns.

Gelukkig hadden we een tweede croquemachine voorzien want het duurde wel even voordat de croques gebakken waren. Daardoor konden we niet samen met de collega's eten. Dus een tip voor wie dat wel wil: maak de croques op voorhand!

Door Delphine Peeters en Annemie Vermeulen