Daarom moeten we seks in de ruimte hebben

Daarom moeten we seks in de ruimte hebben

Op een debat over ruimtereizen, georganiseerd door het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic, werden verschillende thema's aangekaart. Professor Kris Lenhardt kreeg de vraag of er onderwerpen zijn die volgens hem te weinig aandacht krijgen. "Seks in de ruimte is cruciaal voor kolonisatie en moet dringend onderzocht worden", antwoordde hij.

Menselijke voortplanting

“Ik geef les over gezondheid in de kosmos en er is één onderwerp waarmee ik meteen alle aandacht van mijn studenten krijg: seks in de ruimte, reageerde Lenhardt op de vraag. "Het is voor mij een echte bezorgdheid. We spreken vaak over biologie of voeding tijdens ruimtereizen, maar over één ding wordt nooit gesproken: menselijke voortplanting."

Niet zo romantisch

Natuurlijk is het vooruitzicht van seks in de ruimte niet zo romantisch, gezien het gebrek aan zwaartekracht en de aanwezigheid van dikke ruimtepakken. Maar onderzoek naar reproductie is wel nodig als we ooit de ruimte willen koloniseren. En veel tijd hebben we niet meer: SpaceX-eigenaar Elon Musk wil in 2030 de eerste missie naar Mars lanceren.