CSI-W-jumping Zürich - Nicola Philippaerts negende in wereldbekerproef

CSI-W-jumping Zürich - Nicola Philippaerts negende in wereldbekerproef

Nicola Philippaerts is zondag met de 10-jarige ruin Harley negende geworden in de wereldbekerjumping van Zürich. De 23-jarige Limburger moest dertien strafpunten noteren en bracht het er zo het slechtst van af in een barrage met negen. De 33-jarige Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar vormde met de 12-jarige ruin Rokfeller de snelste van vijf foutloze combinaties. De Oostenrijker Max Kühner werd met Kalua tweede, de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo met Admara derde.

Gudrun Patteet, met Ferly, en Niels Bruynseels, met Gancia, haalden de barrage niet. Patteet werd met acht strafpunten 25e, Bruynseels met twaalf 31e. Gregory Wathelet, vorige week met Coree nog winnaar in Leipzig, moest in Zwitserland met dezelfde merrie in de eerste omloop opgeven.

Kevin Staut moest na acht strafpunten met Aran vrede nemen met een 26e plaats, maar blijft wel leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Na elf van dertien proeven heeft de 36-jarige Fransman met 78 punten elf punten voor op de Italiaan Lorenzo De Luca. De Duitser Ludger Beerbaum is met 46 punten derde. De negende plaats bracht Nicola Philippaerts acht wereldbekerpunten op. Met 39 punten is hij nu op een negende stek beste Belg in de stand. Wathelet is met 37 twaalfde, Pieter Devos met 35 punten vijftiende, Jos Verlooy met 19 punten 39e, Niels Bruynseels met 18 punten 43e, Gudrun Patteet met 6 punten 73e, Jérôme Guery met 4 punten 75e en Olivier Philippaerts met 2 punten 77e. De top achttien springt van 27 maart tot 2 april de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska). De volgende manche wordt volgende week in het Franse Bordeaux gesprongen. Drie weken later volgt de slotmanche in het Zweedse Göteborg.

.

bron: Belga