Crombez ontkent oppositiekuur in Oostende

Crombez ontkent oppositiekuur in Oostende

Sp.a ontkent dat de partij kiest voor een oppositiekuur in Oostende. Het Laatste Nieuws pakte daar deze namiddag mee uit op basis van een e-mail, maar sp.a-voorzitter John Crombez ontkent formeel. HLN kreeg een mail waarin de lokale sp.a-voorzitter Stefanie Monsaert terugblikt op de verkiezingen van de Stadslijst. Op basis van het resultaat was de partij volgens Monsaert klaar om verder te besturen, maar "een monstercoalitie van N-VA, CD&V, Open Vld verhindert nu onze deelname aan het bestuur". Ze spreekt van een "anti-project".

Op het kabinet van John Crombez wordt verrast gereageerd en ontkent men dat de partij voor een oppositiekuur heeft gekozen. "Het bericht klopt absoluut niet", aldus de woordvoerder van de sp.a-voorzitter. In de omgeving van Crombez hebben ze geen idee over welke mail het gaat.

Het bericht op zich was al verrassend. Crombez meldde eerder deze week immers nog dat hij vandaag zou samenzitten met Groen om ofwel een paars-groene coalitie te maken, ofwel een coalitie met Open Vld, Groen en CD&V.

bron: Belga