Crash Germanwings - Laatste ongeïdentificeerde lichaamsdelen bijgezet in massagraf

De laatste lichaamsresten van slachtoffers van de crash van het Germanwings-vliegtuig op 24 maart 2015 die niet werden geïdentificeerd, zijn in de buurt van de site van de crash in het Franse Le Vernet bijgezet in een gemeenschappelijk graf. Dat meldt het moederbedrijf van Germanwings, Lufthansa, maandag. Donderdag vindt er een ceremonie plaats. Het gaat om "een beperkte hoeveelheid menselijke resten, die na hun berging door de politie van Digne-les-Bains in beslag werden genomen", klinkt het. Enkele dagen geleden werden ze vrijgegeven om begraven te worden.

Al in juli werden op het kerkhof van het dorpje met ongeveer 130 inwoners lichaamsdelen begraven die niet konden worden geïdentificeerd.

Lufthansa kondigde nog aan dat de nabestaanden op 24 maart terechtkunnen op herdenkingen in Le Vernet en Prads-Haute-Bléone. Een dag eerder organiseert Lufthansa ook een herdenking in Marseille.

De Airbus A320 van Germanwings stortte neer op 24 maart vorig neer in de Franse Alpen toen het op weg was van Barcelona naar Düsseldorf. Het was co-piloot Andreas Lubitz die het toestel opzettelijk deed crashen. Daarbij kwamen alle 150 inzittenden om het leven.

bron: Belga