Coronavirus: Lockdown-maatregelen worden uitgebreid naar heel Italië

Coronavirus: Lockdown-maatregelen worden uitgebreid naar heel Italië

Mensen moeten thuis blijven tenzij ze goede professionele redenen of gezondheidsredenen hebben, of er een andere noodzaak is. Naar het werk pendelen blijft wel toegelaten.

De sluiting van de scholen en universiteiten wordt ook verlengd tot 3 april. Ook alle sportactiviteiten, inclusief de wedstrijden in de hoogste voetbalklasse, worden afgelast.

Geen rode en gele zones meer

«Onze gewoontes moeten nu veranderen. We moeten allemaal iets opgeven ten goede van Italië», zegt Conte. Conte trof amper twee dagen geleden vergaande noodmaatregelen in de noordelijke regio Lombardije, de brandhaard van de ziekte Covid-19 met de meeste dodelijke slachtoffers, en de nabijgelegen provincies. Nu geldt de lockdown voor heel Italië. Dat betekent het einde van de indeling in 'rode' en 'gele' gevarenzones. Volgens de premier is het risico van besmetting met het gevreesde longvirus, waartegen nog geen vaccinatie bestaat, groot van noord tot zuid.

Italië kampt met een snel stijgend aantal corona-slachtoffers. Inmiddels nadert het aantal geregistreerde besmettingsgevallen de 10.000, tot dusver zijn 463 personen overleden. Daartegenover staat dat ook 724 patiënten genezen zijn verklaard.