Colombiaanse vice-president weigert ambassadeurspost voor zijn hond

Colombiaanse vice-president weigert ambassadeurspost voor zijn hond

De Colombiaanse vice-president Angelino Garzon heeft een functie als ambassadeur in Brazilië geweigerd omdat zijn Duitse herder zich niet kan aanpassen aan het warme weer.

In een interview met het Colombiaanse magazine Semana zei Garzon dat het klimaat in Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, schadelijk is voor de gezondheid van zijn hond. Garzon zei in een brief aan de president dat hij de ambassadeursrol niet kon aannemen vanwege persoonlijke en familiale redenen. Hij vermeldde de hond niet in die brief.

De minister van Buitenlandse Zaken van Colombia, Maria Angela Holguin, heeft zich al verontschuldigd tegen Brazilië voor de woorden hun vice-president. Brazilië is een belangrijke handelspartner van Colombia. Holguin omschrijft het voorval als gênant en zegt dat het de reputatie van Colombia in Zuid-Amerika heeft beschadigd.

Garzon kondigde eerder dit jaar aan dat hij niet meer herverkozen wil worden als vice-president. Hij wil nu burgemeester worden van Cali of van hoofdstad Bogota. Hopelijk is het klimaat daar gunstiger voor zijn hond.