Cocoon jij al?

Cocoon jij al?

Vooral in de koudere maanden blijven mensen graag thuis. Lekker knus op de bank tijd doorbrengen met de mensen om je heen. Tegenwoordig is het ook steeds minder noodzakelijk om de deur uit te gaan, omdat we bijna alles via internet kunnen doen: werken, shoppen, eten laten bezorgen enzovoort. En in de koudere maanden maken we hier graag gebruik van. Met deze tips kun jij ultiem cocoonen.

1. Knus in huis

Waarom zou je weer en wind trotseren als je lekker thuis kunt blijven? Houd een grote schoonmaak en ga daarna de kilheid van het weer tegen door je huis extra gezellig en winterklaar te maken. Gelukkig heb je geen open haard of rendiervel nodig. Heerlijke geurkaarsen, verse bloemen, zachte kussens en plaids zorgen voor instant-knusheid, zodat je nooit meer de deur uit wilt.

2. Pimp je woning

Is je huis toch toe aan een grondige restyling? Dat komt dan goed uit: oktober staat namelijk bekend als woonmaand. Deze maand kun je volop inspiratie opdoen op talloze woonbeurzen of rondsnuffelen in de nieuwe collecties van woonwinkels. Maar voor het echte ‘cocoon-werk' kun je natuurlijk ook gewoon vanuit je luie stoel woontijdschriften doorbladeren en online shoppen voor een leuke poef, design stoel of vintage kast.

3. Verveeld?

Nu je buiten toch even niets te zoeken hebt, is dit het uitgelezen moment om Pinterest af te struinen voor yummy appeltaart-recepten (en die taart ook daadwerkelijk te maken). Of dat ene boek te lezen, waar je steeds maar niet aan toekomt. In een luie bui? Je bent slechts een druk op de knop verwijderd van het complete serie- en filmaanbod van Netflix. Of bel vrienden op (die niet te lui zijn) om bij je over de vloer te komen voor een kop thee of een goed glas wijn.

4. Homewear

Voor ultieme cocooning verruil je je skinny jeans voor een warme comfy outfit. De mogelijkheden zijn oneindig: van oversized t-shirts, sweatpants en joggingbroeken tot een onesie met leuke sloffen. Waar voel jij je het lekkerst in?

5. 'Koude handen, warm hart'

Hoewel dit een mooi gezegde is, is het hebben van koude handen en voeten in werkelijkheid een stuk minder rooskleurig. Blijf deze winter (voordelig) warm door de oven open te laten, nadat je iets hebt gebakken. Of leg een warme kruik aan het voeteneinde van je bed vóór je gaat slapen.

We hopen dat je met deze tips de komende maanden met plezier tegemoet gaat. Je hoeft er in ieder geval niet de deur voor uit. Maar vergeet niet om af en toe juist wél eens naar buiten te gaan en af te spreken met familie en vrienden, zodat je niet compleet in een sociaal isolement raakt. Dat is ook niet de bedoeling toch? Met een paar fijne handschoenen, muts en laarzen en regenpak binnen handbereik kom jij ook de kou en regen wel door zonder winterdepressie.