Club van Thorgan Hazard ontslaat haar coach

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bundesliga-club Borussia Mönchengladbach heeft vandaag zijn coach André Schubert de deur gewezen. Dat laat het weten op haar website. Na een nieuwe thuisnederlaag (1-2) gisteren tegen Wolfsburg was de maat vol voor het bestuur van die Fohlen. "We hebben veel gepraat de afgelopen dagen", opende Borussia's sportief directeur Max Eberl. "We willen ons goed voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. En tesamen konden we concluderen dat het zo niet verder kon. Daarom hebben we beslist een einde te maken aan onze samenwerking." Eind september verlengden Mönchengladbach en Schubert hun overeenkomst nog tot medio 2019.

Mönchengladbach kon maar vier van zijn zestien competitiewedstrijden winnen dit seizoen. In de laatste elf partijen kon het zelfs maar één keer de drie punten pakken. Hazard en co staan als veertiende dan ook maar net boven de degradatiezone. In de Champions League werd Mönchengladbach met 5 punten derde in een groep met FC Barcelona (15), Manchester City (9) en Celtic (3).

Schubert was vijftien maanden hoofdcoach bij die Fohlen. Hij nam in september de taken over van de ontslagen Zwitserse succescoach Lucien Favre. Schubert leidde Mönchengladbach vorig seizoen naar een knappe vierde plaats en bijbehorend ticket voor de voorronde van de Champions League.

bron: Belga