Club Brugge sluit seizoen af als vicekampioen

Club Brugge sluit seizoen af als vicekampioen

De Buffalo's konden zich in extremis nog tot vicekampioen kronen, al moesten ze dan wel gaan winnen op het veld van de aartsrivaal. Voor de rust konden de bezoekers echter amper voor doelgevaar zorgen. Er werden veel bitsige duels uitgevochten, maar beide doelmannen bleven grotendeels werkloos.

Wesley opent de score

De eerste bal tussen de palen was meteen raak. Halverwege de eerste helft tikte Wesley een hoekschop van Refaelov bij de eerste paal tegen de touwen. Na de pauze kwam AA Gent sterker voor de dag.

Zo moest Horvath zich reppen om Milicevic van de gelijkmaker te houden. Aan de overzijde maakte Vanaken er niet veel later 2-0 van. Na een individuele actie milderde Saief nog tot 2-1, maar daar bleef het bij.

Afscheid Preud'homme

Club Brugge mag zo volgend seizoen proberen om via de kwalificaties een plaatsje af te dwingen in de poulefase van de Champions League, al zal dat waarschijnlijk zonder Michel Preud'homme zijn.

De blauw-zwarte trainer wou nog niet bevestigen dat hij straks andere oorden opzoekt, maar nam wel uitgebreid de tijd om het thuispubliek te groeten. AA Gent moet vrede nemen met de derde plaats en de voorrondes van de Europa League.

Teodorczyk topschutter

Ondertussen sloot landskampioen Anderlecht het seizoen in stijl af. De Brusselaars versloegen KV Oostende met 3-2, dankzij goals van Rozehnal (own), Dendoncker en Acheampong. Voor de bezoekers troffen Milic en Akpala raak. Oostende sluit play-off 1 zo af op de vierde plaats en moet straks nog bikkelen om een Europees ticket tegen de winnaar van play-off 2.

Bij Anderlecht was er naast de zege nog een reden tot blijdschap. Lukasz Teodorczyk is officieel de Gouden Stier van deze jaargang. Met 22 doelpunten deed hij even goed als Henry Onyekuru van AS Eupen, maar Teodorczyk scoorde vaker op verplaatsing en mag zich daarom topschutter noemen.

In de derde wedstrijd hielden Zulte Waregem en Charleroi elkaar in evenwicht: 2-2. Dalsgaard, Mühren en Benavente (2x) namen de goals voor hun rekening.