Club Brugge en AA Gent strijken plooien glad na heisa over Ghelamco Arena

Club Brugge en AA Gent strijken plooien glad na heisa over Ghelamco Arena

Club Brugge en AA Gent benadrukken de goede verstandhouding tussen beide clubs na de recente discussie over de Gentse Ghelamco Arena. Dat verklaren de clubs woensdag in een gezamenlijk persbericht. De landskampioen en de Buffalo's "zullen, in het belang van hun supporters en in het belang van het Belgische voetbal, de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat." Het stadion AA Gent was de voorbije weken het voorwerp van een hevige discussie. AA Gent haalde volgens een fanclub van Club Brugge voordelen uit de subsidies voor de bouw van de Ghelamco Arena. Er werd dan ook een klacht ingediend bij de Europese Commissie. AA Gent besliste vervolgens advocaat Walter Van Steenbrugge te zullen dagvaarden wegens zijn uitlatingen over financiële doping.

In een gezamenlijk persbericht lijkt de storm te gaan liggen. "Op initiatief van Pro League-voorzitter Roger Vanden Stock en in het belang van het Belgische voetbal zijn Bart Verhaeghe en Ivan De Witte, voorzitters van Club Brugge en AA Gent, samengekomen om de polemiek rond de klacht van de Club Brugge-supporters bij de Europese Commissie te bespreken."

"Beide clubs laten er geen twijfel over bestaan dat ze voorstanders zijn van een faire en eerlijke voetbalcompetitie", zo klinkt het verder in het persbericht. "Dat betekent, onder meer, dat de stadions van alle professionele voetbalclubs op transparante en marktconforme wijze tot stand moeten komen met respect voor alle regels en procedures. Club Brugge en AA Gent zullen gezamenlijk aan de Pro League vragen om een stadionwerkgroep op te richten die concrete invulling geeft aan dit principe van marktconformiteit op het vlak van de sportinfrastructuur."

"Club Brugge benadrukt nogmaals dat zij niet bij de klacht van haar supporters is betrokken en er evenmin het initiatief toe heeft genomen. Club Brugge heeft er alle vertrouwen in dat AA Gent het stadiondossier professioneel en deskundig heeft aangepakt. AA Gent heeft Club Brugge op het hart gedrukt dat zij inderdaad correct heeft gehandeld. Voortgaand op dit engagement van AA Gent distantieert Club Brugge zich van de rechtsgang die over de rol van AA Gent in dat stadiondossier op gang is getrokken. Club Brugge en AA Gent benadrukken de goede verstandhouding tussen beide clubs en zullen, in het belang van hun supporters en in het belang van het Belgische voetbal, de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat."

bron: Belga