Cisse Michiels verovert Belgodyssee-prijs

Cisse Michiels verovert Belgodyssee-prijs

Belgodyssee is een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L'Avenir. Kandidaat-journalisten uit de drie gemeenschappen werkten in duo een reportage uit, waarvan de vruchten de voorbije weken in Metro verschenen.

Cisse Michiels (foto tweede van rechts) trok naar Familiehulp Vlaanderen en belichtte het succes van omscholing. Centraal in zijn artikel stond de 61-jarige Johan, die na een carrière in een schrijnwerkerij nu zijn boterham verdient als thuisverzorger. "De mensen van Familiehulp Vlaanderen hebben me goed op weg geholpen. Bovendien was Johan de ideale persoon om deze thematiek aan op te hangen", blijft Michiels bescheiden.

Andere winnaars zijn de Nederlandstalige Roxane Dupont (Erasmushogeschool) en de Franstalige Maxime Delrue (IHECS). Zij sleepten een bekroning in de wacht voor hun reportages over respectievelijk ‘De robotisering van de chirurgie' en ‘Serious gaming in de ondernemerswereld'. Dupont en Delrue houden aan hun zege een betaalde stage over van zes maanden bij VRT en RTBF.

Dieter Peeters (KU Leuven) en Louis Toussaint (HELHa Doornik) werden bekroond voor de beste samenwerking. Het duo behandelde de nieuwe technologieën voor mensen met een beperking. Jody Bau, tot slot, schreef het beste artikel volgens L'Avenir. De UCL-studente bestudeerde het online leerplatform Wazzou.

De prijzen werden in aanwezigheid van koning Filip uitgereikt in het Koninklijk Paleis te Brussel.

Lees de artikels op nl.metrotime.be.