Circusartiest bij de keel gegrepen door leeuw voor ogen van kinderen

Circusartiest bij de keel gegrepen door leeuw voor ogen van kinderen

In Frankrijk heeft een leeuw zijn temmer tijdens een circusvoorstelling aangevallen voor een publiek van twintig kinderen. De leeuwentemmer is zwaargewond, maar leeft nog.

Het incident gebeurde tijdens een voorstelling van Buffalo Circus in het noorden van Frankrijk. De voorstelling liep fout toen de circusartiest aan de laatste fase van zijn optreden wou beginnen. “Hij wilde het dier door zijn benen laten lopen om hem zo terug naar zijn kooi te sturen”, zegt een familielid. “Plots sprong het dier bovenop hem.”

De leeuw had die dag geen zin meer in de act. Hij greep de man met zijn klauwen bij de keel. Na de worsteling van een tiental seconden, die te zien is in het filmpje, slaagden medewerkers er uiteindelijk in om het woeste dier van zijn slachtoffer te jagen. Door een brandblusapparaat leeg te spuiten loste het beest zijn grip. De zwaargewonde leeuwentemmer werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij had enkele gapende wonden en verschillende kneuzingen, maar zal de aanval overleven.

Ernstige gevolgen zowel voor leeuw als kinderen

Een twintigtal kinderen waren getuige van het traumatiserende voorval. “Mijn dochter wil nooit meer naar het circus gaan”, schreef de vrouw die de video op Facebook publiceerde. “Ze heeft de hele nacht gehuild. Zoiets jaagt kinderen enorm veel schrik aan.”

De lokale overheid onderzoekt de zaak en overweegt om de leeuw te euthanaseren. De directie van het circus zou deze keuze steunen: “Het dier heeft iemand aangevallen en daarmee getoond dat hij zich dominant voelt tegenover ons. We kunnen niet meer met de leeuw werken.”