«Ciman is mijn favoriete Rode Duivel»

«Ciman is mijn favoriete Rode Duivel»

Kijk je uit naar het EK?

«Het EK gaat heel intens worden, wat het op zich al leuk maakt. Vooral mijn zonen kunnen niet wachten. Het geluk was aan mijn kant bij de eerste lottrekking, waardoor ik voor ons tickets heb kunnen kopen voor een achtste finale en een kwartfinale, telkens in Lille. De Belgen zullen we helaas niet zien, maar wellicht wel wereldkampioen Duitsland.»

Wie is je favoriete speler bij de Belgen?

«Ik weet niet of hij uiteindelijk naar Frankrijk zal gaan, maar Laurent Ciman is mijn favoriete speler. Dat heeft veel te maken met zijn verhaal. (Ciman ging in Canada voetballen omdat zijn zieke dochtertje daar beter kan behandeld worden, red.) Als je wat ouder wordt, hecht je meer belang aan zo'n zaken dan aan voetbaltechnische kwaliteiten. (lacht)»

Zie je de Rode Duivels ver doorstoten?

«Er is veel hoop, en zelf gun ik hen uiteraard ook het allerbeste. Maar om te vermijden dat ik achteraf ontgoocheld zal zijn, ben ik op voorhand niet té enthousiast. Weet je, voetbal is een beetje zoals politiek: onvoorspelbaar. Bovendien is het een sport waar je een flinke portie geluk nodig hebt.»