Christian Benteke begrijpt dat Romelu Lukaku nummer 1 is in de spits

Christian Benteke begrijpt dat Romelu Lukaku nummer 1 is in de spits

"Ik weet dat Romelu Lukaku als diepe spits gaat spelen tegen Italië, dat heeft hij na dit seizoen ook verdiend en op die manier krijgt hij ook vertrouwen", klonk het bij een eerlijke Christian Benteke na afloop van de eerste training van de Rode Duivels van woensdagvoormiddag in le Château du Haillan bij Bordeaux. "Ik ben geen kind, ik ben realist en besef dat ik niet de eerste keuze ben, ik hou me klaar om er te staan waar en wanneer nodig." 'Big Ben' heeft niet meteen een schitterend seizoen achter de rug bij Liverpool. Hij speelde er niet al te vaak, miste een pak wedstrijden door blessureleed en was na de komst van coach Jürgen Klopp niet langer eerste keuze in de spits bij de Reds. Hij dreigde door zijn minder seizoen ook uit de Belgische EK-selectie te vallen, maar was daar naar eigen zeggen niet bang voor. "Ik weet dat ik de groep kan helpen als ik me goed voel en de bondscoach kent mijn kwaliteiten en mijn gebreken".

Benteke miste het WK in Brazilië omwille van een zware achillespeesblessure en hoopt zich op dit EK toch te kunnen tonen. "Een EK win je niet met elf, daar heb je een hele groep voor nodig. Maar het klopt uiteraard wel dat Romelu enorm veel vooruitgang geboekt heeft, zeker met zijn rug naar doel en in zijn balaannames. Ikzelf ben heel gemotiveerd en ben bereid om zelfs maar voor één minuut in te vallen. Ik ben 1 van de 23."

Wat volgend seizoen brengt, weet de 25-jarige aanvaller zelf nog niet. "Ik heb nog een contract bij Liverpool en wil zeker blijven als ik in de plannen van de coach pas. Ik moet gewoon spelen, dat is het voornaamste", klonk het.

bron: Belga