China verpakt berglucht in strijd tegen luchtvervuiling

China verpakt berglucht in strijd tegen luchtvervuiling

China heeft besloten om haar strijd tegen de smog en de luchtvervuiling naar een ander niveau te tillen. Er werden 20 blauwe zakken gevuld met berglucht naar Zhengzhou getransporteerd. De zakken waren gevuld met lucht afkomstig van de Laojun berg, die op ongeveer 120 mijl afstand van de stad ligt, en werd gebracht als onderdeel van een promotionele truc om zuurstofarme inwoners van de stad te laten zien wat ze missen.

De berglucht was populair bij de inwoners, want volgens China News Service, probeerden de inwoners de zakken uit te wringen zodat ze elk zuchtje propere lucht konden inhaleren. "Ik voelde mijn kind bewegen zodra ik de schone berglucht inademde," vertelde een zwangere vrouw aan het persagentschap. "Ik zou graag in de bergen gaan wandelen als mijn kind geboren is."

Het ministerie van milieu van China kondigde aan dat Zhengzhou in de top 10 meest vervuilde steden ter wereld staat. De AQI (Air Quality Index) stond op een ongezonde 158. Ter vergelijking: de meest vervuilde stad van de VS, Bakersfield in California, heeft een AQI van 45.

Het idee verpakte lucht te verkopen, is geen nieuw idee. Chen Guangbiao, gekend voor zijn opvallende publicitaire stunts, had hetzelfde idee al in 2012 toen hij blikjes berglucht verkocht.

https://www.youtube.com/watch?v=SiabeNR_q0U