China bouwt indrukwekkende verticale tuinen om pollutie-probleem aan te pakken

China bouwt indrukwekkende verticale tuinen om pollutie-probleem aan te pakken

Dergelijke projecten bestaan nu al in Italië en Mexico. Stefano Boeri Architetti is een Italiaans architectuur-kantoor dat van plan is om de eerste verticale tuinen te bouwen in Nanjing, China.

Het project bestaat uit twee groene torens en heeft de naam Verticaal Woud of de Nanjing Groene Torens gekregen. De torens zullen gebouwd worden in het Pukou District van Nanjing en zullen in 2018 worden afgewerkt. De gebouwen zullen bedekt worden met 600 grote bomen, 500 middelgrote bomen en 2.500 afvallende planten en struiken. In totaal zal een oppervlakte van 6.000 vierkante meter bedekt worden.

Foto Stefano Boeri Architetti

“Het wordt een echt verticaal woud dat de lokale biodiversiteit zal helpen herstellen, 25 ton CO2 per jaar zal absorberen en ongeveer 60 kilogram zuurstof per dag produceert”, aldus het Italiaans bedrijf.

De hoogste van de twee torens wordt 200 meter hoog en zal onder meer kantoren, een museum en een “groene architectuur school” huisvesten. De tweede toren wordt 108 meter hoog, met een hotel en een zwembad op het dak.

Volgens het architecten-bureau zal het bouwwerk helpen om de biodiversiteit te vergroten door een plaats te geven aan vogels en insecten om zich te vestigen. De verschillende planten zullen ook helpen om vochtigheid te creëren.

Het ontwerp wordt dus mooi én goed voor het milieu. Strakke combinatie.