Champions League - Spurscoach Pochettino vindt zijn spelers "helden"

Champions League - Spurscoach Pochettino vindt zijn spelers "helden"

Mauricio Pochettino kwam dankwoorden tekort na de zinderende halve finale van de Champions League tegen Ajax, waarin de Spurs dankzij een goal diep in blessuretijd doorstootten. "Mijn spelers zijn helden. Ze hebben een show gegeven waarin ze hun liefde voor het voetbal toonden door vol passie te strijden. Bedankt", zei de zichtbaar emotionele Argentijnse coach van de Spurs.

Tottenham boog een 2-0 ruststand om in een 2-3 overwinning. "De doelpunten waren geweldig. Het was een lastige wedstrijd vol stress maar we hebben alles gegeven", aldus Pochettino, die ook Ajax prees. "Zij waren onderdeel van de show. Samen hebben we iedereen die van voetbal houdt laten genieten."

Pochettino ging vervolgens nog even verder met bedanken. "Dank aan mijn staf, dank aan de fans, dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Dank aan het voetbal."

Ajaxtrainer Erik ten Hag wilde na de trieste uitschakeling door Tottenham zijn spelers geen verwijten maken. "Je kunt nu alles wel gaan nabeschouwen, maar we hebben op details verloren", zei hij. "Die zijn bepalend op dit niveau, het hoogste niveau van Europa. We zullen ook ongetwijfeld fouten hebben gemaakt, maar we hebben als leeuwen gevochten."

De fatale derde treffer van de Spurs viel diep in de extra tijd (2-3) en kwam eveneens op naam van Lucas Moura, de man die na de rust de doorslaggevende hattrick maakte. "We waren er heel dichtbij en we hadden ook verdiend om naar de finale te gaan", oordeelde Ten Hag.

"Ik wist dat het met onze voorsprong van 2-0 bij de rust nog niet voorbij was. Ik zag dat de Spurs er nog in geloofden, dat ze ervoor wilden blijven gaan. Ze gingen ook steeds opportunistischer spelen in de tweede helft. We hebben verzuimd om de derde treffer te maken. De kansen hebben we daarvoor gehad. Het was echter net-niet. En dan verlies je in de laatste seconde. Vreselijk."

bron: Belga