Çavaria stelt zich burgerlijke partij na moord in Beveren: "Afschuwelijke daad"

Çavaria stelt zich burgerlijke partij na moord in Beveren: "Afschuwelijke daad"

Afgelopen zaterdag werd in het Oost-Vlaamse Beveren het lichaam van een man aangetroffen in een park. Alles wijst erop dat de man met geweld om het leven was gebracht. Hij zou het slachtoffer geworden van zijn homohaat, maar dat kan het parket nog niet bevestigen.

"Dit is afschuwelijk", zegt Lafertin. "Hiermee wordt niet enkel één persoon geviseerd, maar onze hele gemeenschap. Het gaat hier om het tweede dodelijke slachtoffer van homohaat in ons land, het eerste in Vlaanderen. We willen ons medeleven betuigen aan familie en vrienden van het slachtoffer en hopen dat zij voldoende steun vinden."

Çavaria gaat zich wel burgerlijke partij stellen bij het onderzoek. De organisatie kan dat als vzw die opkomt voor de rechten van de LGBTI+-mensen. "Op die manier worden we bij het onderzoek betrokken", aldus Lafertin, die benadrukt dat het belangrijk is om als maatschappij te reageren op dit onverantwoord gedrag.

Lumi

De belangenverdediger van de LGBTI+-gemeenschap wijst verder ook op het bestaan van Lumi, de anonieme hulplijn voor wie vragen of hulp nodig heeft over gender en seksuele voorkeur. Mensen kunnen daar ook terecht als ze slachtoffer geworden zijn van geweld en bijvoorbeeld niet meteen naar de politie durven stappen. Alle info daarover is te vinden via www.lumi.be.