Carrefour ziet geen probleem met slotmachine in hypermarkten

Carrefour ziet geen probleem met slotmachine in hypermarkten

De Kansspelcommissie stuurt de gerechtelijke politie naar de hypermarkten van Carrefour om slotmachines te controleren, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Een actie van de keten waarbij klanten een jeton krijgen om in de machine te steken, is volgens de commissie illegaal. De supermarktketen ziet het anders: "Het is een tombola". Per aankoop van 25 euro geeft Carrefour een jeton voor de machine aan de uitgang. In de prijzenpot zitten onder meer auto's en tv's. "Net omdat die jackpots zo verslavend zijn, worden ze enkel in casino's toegelaten", zegt de Kansspelcommissie. En ook de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) reageert negatief. "Dat gokverslaafden nu gewoon voldoende inkopen moeten doen bij Carrefour om op een eenarmige bandiet te spelen, is niet correct."

Carrefour zegt een vergunning te hebben van het Ontwikkelingscomité van de Belgische Sport, een afdeling van het Olympisch Comité die fondsen werft voor sportactiviteiten. "Dit is een tombola en we zijn niet de eerste die zoiets organiseert", reageert Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve aan Belga. Hij wijst erop dat de actie een goed doel steunt en onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder staat.

Carrefour lijkt het optreden van de Kansspelcommissie niet te smaken. "We vinden het wat vreemd dat ze hierover met journalisten spreken in plaats van met ons. Mochten ze vragen hebben, mogen ze contact met ons opnemen en dan zullen we transparant alle uitleg verschaffen. We staan stevig in onze schoenen", aldus nog de woordvoerder.

bron: Belga