Carapaz steviger in het roze: "Een stuk rustiger nu"

Carapaz steviger in het roze: "Een stuk rustiger nu"

Richard Carapaz heeft in de koninginnenrit van de Ronde van Italië een extra stap gezet richting mogelijke eindwinst. De Ecuadoriaanse rozetruidrager van het Movistar weerde een aanval van Vincenzo Nibali af, zette Primoz Roglic op extra achterstand, en had het achteraf over een geruststelling. Toch leek het er op de Mortirolo even naar uit te zien alsof de troon van Carapaz wankelde. Hij moest aanvankelijk een kloof laten bij de prik van Nibali, maar naar eigen zeggen was dat een bewuste keuze: "We wilden de situatie onder controle houden. We wilden juist gegroepeerd blijven, aangezien we in de meerderheid waren. We hebben het echt goed opgelost. Mijn ploeggenoten hebben echt voor me gezorgd, vandaag. Ik probeer in de koers altijd rustig te blijven, maar de ploeg zorgt ook voor rust."

Grote woorden uitspreken, dat doet Carapaz nog altijd niet: "We zijn nu een stuk rustiger, maar er is nog een lange weg te gaan. Al kan ik wel tevreden zijn met de voorsprong die we hebben uitgebouwd. De Mortirolo heeft de situatie ook duidelijk gemaakt. We weten nu dat Nibali de belangrijkste tegenstander is. Ik had gehoopt om voor de tijdrit nog wat tijd te kunnen nemen op Roglic, en toen hij een moeilijk moment had, zag ik dat dat vandaag kon gebeuren en heb ik samengewerkt met Nibali."

In de stand heeft Carapaz, die morgen zijn 26ste verjaardag viert en vorig jaar vierde werd in het eindklassement van de Giro, nu een voorsprong van 1:47 op Nibali en 2:09 op Roglic. Hij draagt sinds zaterdag de roze trui.

bron: Belga