Canadezen brouwen cannabisbier

Canadezen brouwen cannabisbier

Het idee voor cannabisbier is niet nieuw. Ook in andere landen waar de drug gelegaliseerd is, vind je dit soort drankjes. Meestal is dit een normale pils met marihuanaolie, maar de ondernemers van de Canadese start-up Province Brands gaan nog een stapje verder. Zij willen het bier volledig onttrekken uit de takken, de stam en de wortels van de cannabisplant. Dit zijn de delen die in de traditionele industrie worden weggegooid, wat het drankje erg ecologisch maakt.

Eerste pogingen een flop 

“De eerste experimenten met ons cannabisbier draaiden vreselijk slecht uit”, klinkt het bij bezieler Booma Bendschuh in The Guardian. “Het smaakte naar rotte broccoli”. Met behulp van een chemicus vonden ze de juiste balans tussen hop, water, gist en cannabis. Het resultaat is een erg droog drankje met een eigenzinnig smakenpallet.

De alcohol die vrijkomt tijdens het brouwproces wordt er nadien uitgefilterd. Het eindresultaat is dus een alcohol- en glutenvrij biertje, maar door de marihuana komt je toch een soort roes terecht. De effecten zijn al voelbaar vanaf de eerste paar slokken. Voorzichtigheid is dus aangewezen.