Campagne "Indevuilbak" maakt scholieren met kaftpapier bewust van afvalproblematiek

Campagne "Indevuilbak" maakt scholieren met kaftpapier bewust van afvalproblematiek

Op 1 en 2 september deelt "Indevuilbak" in 2.540 Vlaamse scholen kaftpapier uit aan leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. In totaal gaan daardoor een kleine 200.000 Vlaamse scholieren met het kaftpapier van "Indevuilbak" naar huis op de eerste schooldagen. Op het kaftpapier staan afvalresten zoals een bananenschil en een leeg drankblikje afgebeeld, maar er is ook een duidelijke boodschap: "Mijn boekentas is een stort, tot ik aan de vuilbak kom", de slagzin meteen ook van de actie.

"Indevuilbak" roept de Vlaamse scholieren zo met een knipoog op om hun afval bij te houden ... tot ze aan de vuilbak komen. Dat is een kleine daad, maar als alle scholieren meedoen, leidt dat tot een groot resultaat.

Tinne Oltmans, bekend als Mila uit de populaire televisieserie "Ghost Rockers" van Studio 100 op Ketnet, was op 1 september aanwezig in de Vrije Basisischool De Ankering in Grimbergen om de actie toe te lichten en een kaftwedstrijd te organiseren met de aanwezige leerlingen.

De actie met het kaftpapier maakt deel uit van de grote zomercampagne van Indevuilbak. Steeds met dezelfde oproep: "Maak van je auto, handtas of boekentas een stort, tot je aan de vuilbak komt."

"Indevuilbak" is een gezamenlijk initiatief van OVAM, Fost Plus en de lokale overheid.

bron: Belga