'Callboys'-fan vindt munt van Jay Vleugels aan Vlooybergtoren

'Callboys'-fan vindt munt van Jay Vleugels aan Vlooybergtoren

“Toen Randy de munt van de toren gooide, gevolgd door een scène van het omringende maïsveld, tijdens twee verschillende jaargetijden, was ik ervan overtuigd dat de munt er nog zou liggen. Het feit dat Jan Eelen in het verleden al fictie met non-fictie combineerde, overtuigde me nog meer van de aanwezigheid van de munt”, schrijft Kasper op Facebook.

Het zag er eerst naar uit dat de nachtelijke queeste weinig ging opleveren. De man vond aanvankelijk enkel bierdopjes, 2 eurocentmuntjes en andere rommel. Toch gaf hij niet op. “Net voor ik mijn vriendin gelijk wou geven dat de munt er waarschijnlijk niet lag, kreeg ik een mooi signaal onder de schotel van mijn metaaldetector. In eerste instantie dacht ik een middeleeuwse munt te hebben gevonden gezien het wapenschildachtige patroon dat erop stond. In de serie werd slechts één zijde van het muntstuk getoond omdat er op de andere kant een bestaand telefoonnummer staat. Toen ik de munt omdraaide en tegelijk het zand eraf veegde, verscheen Jays hoofd op de zilveren munt!"

De avonturier heeft ook het telefoonnummer gebeld dat op het stuk metaal stond. Dat was jammer genoeg niet het nummer van Jay Vleugels, maar wel dat van de art director van de reeks.