Cadeaus om van te smullen!

Cadeaus  om van te smullen!

Koekje van eigen bodem

Een mooi doosje vol lekkere koekjes, dat doet altijd plezier. Vooral als ze 100% Belgisch en glutenvrij zijn. Het artisanale merk Generous stelt bijvoorbeeld zijn bestseller ‘Charlotte Chocolat' en zijn nieuwkomer ‘William Whisky' voor.

generous.eu

Whisky of Thrones

In samenwerking met HBO en Game of Thrones lanceert Johnnie Walker een limited edition ‘White Walker', geïnspireerd op de personages van de serie. Deze whisky drink je recht uit de diepvries, om je helemaal onder te dompelen in het hoge noorden. De scotch heeft tonen van gekaramelliseerde suiker, vanille en verse rode bessen, met een vleugje boomgaardfruit.

Een pikante toets

Tabasco, de wereldberoemde pikante saus, vierde onlangs zijn 150ste verjaardag. Speciaal voor de gelegenheid lanceerde het Amerikaanse merk een unieke versie in een cadeauverpakking. De ‘Diamond Reserve Sauce' is gemaakt met Tabasco-pepers, zout en bruisende witte wijnazijn in plaats van azijn. Deze limited edition is verpakt in een champagneflesje en een gouden doosje.

Zwarte kerst(thee)

Het Franse theemerk Thés de la Pagode pakt voor de feesten uit met speciale kerstcadeausets: ‘Empire Céleste' (16,40 euro), de limited edition ‘Thé de Noël' (13,90 euro) en de box ‘Thé des Neiges' Eternelles (17,10 euro). Uitzonderlijke zwarte theeën uit de Uva-regio in Sri Lanka of biologische infusies.

Designstronk van Häagen-Dazs

Het Amerikaanse ijsmerk doet voor zijn eindejaarsassortiment een beroep op het talent van de Braziliaanse designers Campana. De broers zijn aanhangers van de kunstbeweging ‘Arte Povera', die gebaseerd is op het recyclen van materialen. Ze vervoegen daarmee het lijstje met ontwerpers die Häagen-Dazs elk jaar inzet voor zijn eindejaarscollectie.

All-in-one

Maak het jezelf makkelijk met kerst en bestel gewoon je complete tafeldecoratie vanuit je luie zetel. Het concept ‘Table in a Box' van de Antwerpse Katrien Sterckx zorgt voor alles. In de verschillende boxen die je kan bestellen, zit alles wat je nodig hebt: tafeldecoratie, sfeermuziek, recepten en nog veel meer verrassingen. Kies uit thema's als ‘Waiting for Santa', ‘Fall in Love' en ‘Vert de Luxe'.

www.tableinabox.be

Wodka… met melk

Aardappelen, gerst, tarwe, mais, druiven ... of melk! Er bestaan duizend-en-een recepten om wodka te maken. Op de Internationale Voedingsbeurs in Parijs bracht een Spaanse distilleerderij haar nieuwste innovatie mee: melkwodka. De Siderit heeft een alcoholpercentage van 40% en gaat prat op zijn artisanale productie.

Kookbijbel

De lijvige ‘Kookbijbel' van de Londense Niki Segnit is een kerstgeschenk waar foodies hun handen mee vol hebben. In 2010 oogstte Segnit internationaal veel lof met ‘De Smaakbijbel'. Nu gaat het kookwonder een stapje verder en daagt ze je uit om nieuwe varianten op klassieke recepten te proberen. Ze legt je uit hoe je in een handomdraai een simpele brioche omtovert in een verrukkelijke praline.