Bus nemen naar kamp kan voor 1,25 euro

Bus nemen naar kamp kan voor 1,25 euro

Nu het goede weer in het land is, steken de zomerkampkriebels bij heel wat kinderen opnieuw de kop op. Jeugdverenigingen die vervoer willen regelen naar hun kampplaats kunnen bij De Lijn aankloppen voor ‘speciaal vervoer'. Op die manier kunnen verenigingen een bus reserveren die de kinderen ophaalt en afzet op een afgesproken plaats.

"Vaste afspraken, vaste tarieven"

De reserveringstermijn en de kostprijs varieert wel van provincie tot provincie. Zo kan die periode gaan van een week tot een maand vooraf. In een antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Tine Soens (sp.a) laat Mobiliteitsminister Weyts verstaan dat hij de prijzen en procedures wil gelijkstellen.

"Ik wil komen tot vaste afspraken en vaste tarieven. Ik stel bijvoorbeeld voor om de prijs van een groepsbiljet te hanteren en dat bedraagt op dit ogenblik 1,25 euro per kind", aldus de minister.

Een volgende stap komt er eind mei. Tegen dan verwacht de N-VA-minister0 "een duidelijk overzicht van De Lijn en dan zullen we de timing en acties beoordelen".

"Verdwalen in procedures"

Sp.a-parlementslid Tine Soens reageert tevreden. "Vandaag is het voor jeugdbewegingen niet altijd evident om vervoer naar hun kamp te organiseren. Ofwel is het heel duur, ofwel verdwalen ze in een kluwen aan regeltjes en procedures. Ik ben heel blij dat de minister zich - uitgerekend in de week van de vrijwilliger - bereid toonde om na te gaan hoe hij het leven voor die duizenden jongeren iets eenvoudiger kan maken", aldus het parlementslid.

"Een kamp is voor veel jeugdverenigingen het hoogtepunt van het jaar. Op dat moment moeten ze daar volop kunnen van genieten, in plaats van zich zorgen te maken over het vervoer."