Bus- en tramapp bevat nu ook tienrittenkaart

Bus- en tramapp bevat nu ook tienrittenkaart

De Lijn biedt mensen die regelmatig de bus of de tram nemen goedkopere biljetten aan via de aankoop van een tienrittenkaart. Maar het ticket maakte tot nu toe geen deel uit van de digitalisering van het aanbod van de vervoersmaatschappij. Daar komt nu verandering in.

Het nieuwe vervoersbewijs werd de ‘m-card10' gedoopt, naar analogie met het populaire m-ticket. Daarvan zijn er sinds september 2016 al meer dan 600.000 verkocht.

"Alle vervoerbewijzen krijgen digitale versie"

"De m-card10 is een digitaal alternatief voor de intussen 27 jaar oude papieren Lijnkaart. Om het gebruik ervan te stimuleren, is een rit met de m-card10 (1,50 euro) de helft goedkoper dan een biljet van 3 euro bij de chauffeur", legt Kesteloot uit. "Later dit jaar zullen we ook een digitale dagpas en een digitaal ticket voor evenementen aanbieden. Al onze vervoerbewijzen hebben dan een digitale versie."

De m-card10 is rechtstreeks te koop via de app van De Lijn en via je werkgever met Olympus Mobility. Die app biedt ook het m-ticket voor een enkele rit aan, en vervoerbewijzen voor de trein, deelauto en deelfiets. Andere verdelers volgen binnenkort.

"Het is meer dan ooit de ambitie om meer Vlamingen te verleiden om over te stappen op het openbaar vervoer", stelt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). "Met dit soort innovaties maken we die ambitie hard. Je zal sneller en gemakkelijker gebruik kunnen maken van de bus of tram."

(xvdl)