Buffon hangt na WK handschoenen aan de haak

Buffon hangt na WK handschoenen aan de haak

Na een carrière van 23 jaar maakt Gianluigi Buffon een einde aan zijn bestaan als voetballer. De doelman van Juventus en de Italiaanse nationale ploeg heeft aangekondigd dat hij er na dit seizoen en het aansluitende WK in Rusland mee ophoudt.

"En ik sta achter de keuzes die ik maak", verklaarde Buffon aan Sky Sports. "Ik ben niet bang van de toekomst, wel integendeel. Ik zal de volgende uitdaging met enthousiasme aangaan. Ik neem sereen afscheid. Er nog een jaar of twee jaar bijdoen, zou niets aan mijn loopbaan veranderen. Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken."

Goesting in WK voor clubs

De bijna 40-jarige doelman heeft een meterslange erelijst achter zijn naam staan. Buffon debuteerde in 1995 op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal bij Parma. Met die ploeg veroverde hij in 1999 de UEFA Cup. Twee jaar later verhuisde hij naar Juventus, waar hij een van de boegbeelden werd. Dit jaar won hij in doel van De Oude Dame zijn achtste landstitel, zijn zesde op rij. Buffon is Italiaans recordinternational met 173 caps. Hij kroonde zich in 2006 tot wereldkampioen en in 2012 tot vice-Europees kampioen.

Enkel een eindoverwinning in de Champions League ontbreekt nog op zijn palmares. Drie keer haalde hij de finale, in 2003, 2015 en 2017, maar telkens verloor hij die. Alleen voor de Beker met de Grote Oren wil hij zijn afscheid nog wat uitstellen. "Als ik hem win zou ik kunnen overwegen om toch nog door te gaan om het WK voor clubs eens te kunnen spelen. Ik denk dat Szczesny (zijn opvolger bij Juventus) en ik de taken dan zouden kunnen verdelen", aldus de Italiaan.