Brusselse burgermars tegen stedelijk geweld van Vlaams Belang-kopstuk geweigerd

Brusselse burgermars tegen stedelijk geweld van Vlaams Belang-kopstuk geweigerd

De stad Brussel heeft de "Burgermars tegen het stedelijk geweld", die Vlaams Belanger en Brusselaar Fréderic Erens op zondag 10 december wilde organiseren, geweigerd. De betoging werd volgens procedure aangevraagd, maar lokte al tegenbetogingen uit die een risico vormen voor de veiligheid. De burgermars wilde de burgers oproepen om op straat te komen en te betogen tegen de agressieve wantoestanden die de laatste weken in Brussel plaatsvonden. Tegelijkertijd moest het de politie- en hulpdiensten een hart onder de riem steken.

De burgermars zou plaatsvinden aan het Fontainasplein, vlakbij de Lemonnierlaan die hevig getroffen werd door de eerste rellen na de WK kwalificatiematch tussen Marokko en Ivoorkust. Door de link van organisator Fréderic Erens met het Vlaams Belang werd er al snel een tegenbetoging georganiseerd door de organisatie Bruxelles Zone Antifasciste.

"De stad Brussel vreest dat er tijdens de manifestatie bepaalde wijken zouden geviseerd worden en zo tegenreacties zou uitlokken", zegt Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

bron: Belga