Brusselse burgemeester bant alcohol aan Beurs na middernacht

Brusselse burgemeester bant alcohol aan Beurs na middernacht

Close krijgt dagelijks klachten over de voetgangerszone rond de Beurs. Om het stijgende onveiligheidsgevoel te keren, voert de burgemeester nu een alcoholverbod in. Wie na middernacht alcohol drinkt op straat riskeert een administratieve boete die kan oplopen tot 350 euro. De politie zal stelselmatig controleren en de drank in beslag ­nemen.

Een streng lik-op-stukbeleid is voor socialisten altijd moeilijk om te verkopen, maar erger nog dan een repressieve aanpak is helemaal géén aanpak, stelt de burgemeester. Hij verzekert dat zijn repressieve maatregel gepaard gaat met preventie. Samen met het OCMW en de hulpverlening wordt een tandje bijgestoken in het ­bereiken en begeleiden van de amokmakers in kwestie.

"Het probleem is dat het vaak om mensen gaat die al jaren illegaal in België verblijven. We hebben te weinig grip op hen. Vandaar mijn oproep aan de minister van Binnenlandse Zaken en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ): geef ze een verblijfs­docu­ment of zet ze uit. Maar beslis. Dat verwachten de mensen van ons. De huidige grijze zone is niet vol te houden", klinkt het nog.

Meest gelezen
 1. amythumb

  Amy uit ‘K2 zoekt K3’ merkte iets op tijdens de wedstrijd: «Nu mag ik het wel zeggen»

 2. evithumb

  Evi Hanssen gechoqueerd door ongevraagde dickpic: «Deze was wel erg klein»

 3. golfthumb

  Model probeert te poseren voor perfecte foto, maar dan gebeurt DIT! (video)

 4. deanthumb

  Mama van Dean duidelijk over welke straf verdachte volgens haar moet krijgen

 5. BELGAIMAGE-157815043 (1)

  Doek valt ook voor spelletjesshow van Ellen Degeneres