Brusselse ambtenaren krijgen onderdak in Silver Tower

Brusselse ambtenaren krijgen onderdak in Silver Tower

De 2.000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel - Fiscaliteit (GOB-F) krijgen vanaf oktober 2020 onderdak in de Silver Tower, die momenteel wordt opgetrokken in de Sint-Lazaruslaan op gelijke afstand van het Noordstation en het Rogierplein. Dat heeft de Brusselse regering beslist. Het CCN-gebouw aan het Noordstation kan dan weer 66,5 miljoen euro opbrengen. De Brusselse regering had op 17 mei een oproep gelanceerd voor een nieuw administratief gebouw. De keuze viel donderdag op op de geplande Silver Tower aan de Sint-Lazaruslaan, "waarvoor de meest concurrentiële en kwalitatief gezien beste offerte was ingediend".

De regering wijst erop dat het gebouw vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer - trein, metro, tram en bus. Het zal "een aangename en kwaliteitsvolle werkruimte bieden voor de ambtenaren van de administratie en geschikt zijn om de bevolking optimaal te onthalen", alsdus een mededeling van de regering.

Voor het huidige Brusselse administratief centrum, het CCN-gebouw aan het Noordstation, is een offerte binnengekomen van 66,5 miljoen euro. Het nieuwe administratief gebouw wordt gehuurd, terwijl het CCN-gebouw in eigendom was van het Brussels gewest.

bron: Belga