Brussels Summer Festival schiet zijn nieuwe vijfdaagse formule op gang

Het Brussels Summer Festival gaat dinsdagavond zijn eerste festivaldag in. De grote nieuwigheid deze editie is dat het festival niet langer tien, maar wel vijf dagen duurt. Met namen als dEUS, Romeo Elvis, Arsenal en Thirty Seconds to Mars prijkt er nog altijd heel wat kwaliteit op de affiche. "Uit een analyse van de voorbije edities bleek dat het zwaartepunt zich altijd in het laatste weekend bevond toen het Paleizenplein open ging. Daardoor steeg het aantal festivalgangers progressief doorheen de tiendaagse", vertelt festivaldirecteur Fabrizio Gentile.

Het muziekaanbod wordt niet beperkter tijdens de vernieuwde editie, maar het wordt wel overzichtelijker. Er zijn nog altijd vier podia op het Brussels Summer Festival met de Kunstberg, de Magic Mirror (Museumplein), de Magdalenazaal en het grote Paleizenplein.

"We hebben dinsdag meteen drie podia die open gaan en daar wordt woensdag het Paleizenplein aan toegevoegd. Wat betreft de programmatie zitten we niet ver af van vorig jaar, maar het momentum wordt intenser", zegt Gentile.

Met dEUS, Romeo Elvis, Arsenal, Calexico, Orelson en Thirty Seconds to Mars staan er bekende namen op het de affiche van het Paleizenplein, terwijl de drie andere podia voor velen een ontdekkingstocht zijn.

"Het doel is om het festival een sterker muzikaal momentum te geven. De reacties op de line-up zijn alvast positief dus dat stemt ons tevreden en geeft ons vertrouwen", aldus Gentile.

Er zijn nog voor alle festivaldagen tickets beschikbaar. Enkel donderdag is het bijna uitverkocht.

bron: Belga